Zes belangrijke trends voor het Nederlandse bedrijfsleven in 2017

De aanvang van een nieuw jaar is een mooi moment om vooruit te kijken naar trends en ontwikkelingen. Technologische ontwikkelingen lijken elkaar steeds sneller op te volgen. Het aantal zakelijke toepassingen wordt daarom steeds breder. Een aantal voorspellingen op IT-gebied voor dit jaar.

Security blijft prioriteit

De stijging in malware en cybercrime maakte van security een van de belangrijkste onderwerpen van 2016. Ook in 2017 zal dit bij veel organisaties boven aan de prioriteitenlijst staan. We gebruiken steeds meer data, en steeds meer devices worden met het internet verbonden. Dit betekent echter ook dat het risico op cybercrime en malware groeit. En dat geldt niet alleen voor pc’s, maar uiteraard ook voor mobiele devices zoals de smartphone of de tablet. Doordat deze voor steeds meer zakelijke toepassingen gebruikt worden, blijft security ook in 2017 een uitdaging die de juiste aandacht verdient.

» Lees meer over Mobile Device Management

Mogelijkheden Internet of Things (IoT) breiden uit

Dankzij snelle, al dan niet draadloze internetverbindingen groeien de mogelijkheden met betrekking tot IoT. Zo rolde KPN in de zomer van 2016 het LoRa-netwerk landelijk uit. Met dit speciaal voor IoT ontwikkelde netwerk kunnen devices kleine hoeveelheden informatie uitwisselen, tegen een laag energieverbruik en lage kosten. In 2017 zullen er meer netwerken geschikt gemaakt worden voor IoT. In combinatie met hardware-innovaties wordt zakelijk IoT ook voor het mkb steeds bereikbaarder.

» Lees meer over Internet of Things

Unified Communications- en messenger-apps steeds vaker gebruikt

De zakelijke gebruiker beschikt tegenwoordig over meerdere devices en apps die zijn werk makkelijker maken. Gratis messenger-apps zoals WhatsApp of het sterk beveiligde Signal worden steeds meer ingezet voor zakelijke doeleinden. Deze apps kunnen echter niet op ieder device gebruikt worden. Unified Communications-apps zoals Skype for Business en hosted telefoniediensten bieden deze mogelijkheid wél. Met deze apps kan niet alleen worden gebeld, maar kan men onderling ook chatten, e-mailen en bestanden versturen.

Vast-mobielintegratie ondersteunt toenemende mobiliteit

Via vast-mobielintegratie zijn zakelijke gebruikers bereikbaar via één nummer voor vast en mobiel. Vast-mobielintegratie past dan ook perfect in de mobiliteitstrend, die in 2017 naar verwachting opnieuw zal blijven groeien. Deze technologie loopt volledig via het internet en is eenvoudig op en af te schalen. De leverancier verzorgt hierbij het volledige beheer. De medewerker wordt door vast-mobielintegratie steeds mobieler en beter bereikbaar, terwijl de organisatie haar operationele kosten kan verlagen.

» Lees meer over Vast-mobiel integratie

Bundel groeit mee met de gebruiker

Doordat er mede dankzij 4G steeds meer data worden verbruikt, groeit het aanbod aan uitgebreide mobiele databundels. Er is tegenwoordig ruime keuze uit bundels met grote hoeveelheden aan data. Maar ook abonnementen met onbeperkte data zijn in opkomst. Hiermee kunnen zakelijke gebruikers zorgeloos gebruikmaken van razendsnel internet, waar ze zich ook bevinden. Aanvullend op deze ontwikkeling worden roamingkosten in de EU afgeschaft, zodat mobiliteit ook in het buitenland gewaarborgd is.

Virtual reality en augmented reality op de werkvloer

De ontwikkelingen op het gebied van virtual reality zijn het laatste jaar in een stroomversnelling geraakt. De zakelijke mogelijkheden zijn hierdoor een stuk dichterbij gekomen. Zo kan virtual reality worden ingezet voor het organiseren van internationale vergaderingen. Of voor het geven van trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid of medische doeleinden.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen