Zakelijke mobiele devices opvallend slecht beveiligd

Zakelijke mobiele devices zijn vaak slecht of zelfs helemaal niet beveiligd. Dat stelt Mobile Device Management-leverancier MobileIron in haar derde mobile security-rapport. Zo heeft de helft van de bedrijven geen duidelijk mobiel beleid of antimalwaretoepassingen geïnstalleerd. En dat terwijl goede beveiliging belangrijker is dan ooit.

Zakelijke mobiele devices opvallend slecht beveiligd

De halfjaarlijkse rapporten van MobileIron richten zich op het zakelijke IT- en securitybeleid. Ondanks de groei op het gebied van online dreigingen blijkt de zakelijke beveiliging van mobiele devices ondermaats. Slechts 55 procent van de organisaties hanteert een up-to-date beleid voor het gebruik van mobiele devices. Bij 26 procent van deze organisaties is het beleid verouderd. Slechts 5 procent van de ondernemingen maakt gebruik van een mobiele malwareoplossing.

Sterke beveiliging belangrijker dan ooit

Het risico op online dreigingen groeit nog altijd. Malware wordt steeds geavanceerder en komt steeds vaker voor op mobiele telefoons. Denk bijvoorbeeld aan mobiele ransomware, waarbij de smartphone wordt gegijzeld en pas weer na betaling wordt vrijgegeven. Maar ook gegevensinbreuk door middel van hacks of diefstal kan zorgen voor forse problemen. Hierbij loopt de organisatie het risico dat gevoelige zakelijke gegevens op straat komen te liggen. Met alle gevolgen van dien.

Tips voor sterke beveiliging

Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om het zakelijke mobiele device weerbaarder te maken tegen dit soort dreigingen. Mobile Device Management-platformen zijn daar een goed voorbeeld van. Hiermee is het mogelijk om alle mobiele devices binnen de organisatie op afstand te beheren. Zo kan de IT-afdeling software-updates en beveiligingsinstellingen in één keer op alle devices uitrollen. Ook kunnen individuele devices worden gelockt of gewipet in het geval van diefstal of hacks. Mobile Device Management-platformen beschermen niet alleen goed tegen aanvallen. Ze zorgen er ook voor dat de IT-afdeling snel kan inspelen op het probleem en zo de schade kan beperken.

Kijk voor meer informatie over het beveiligen van zakelijke mobiele devices op onze Samsung Knox pagina.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen