4G Netwerk / LTE

Met een 4G-LTE netwerk heeft u in Nederland altijd supersnel mobiel internet op uw smartphonetablet of laptop tot uw beschikking. De dekking van het 4G netwerk wordt bij de verschillende providers steeds groter en beter. Dit biedt voor u als zakelijke ondernemer oplossingen voor flexibel en efficiënt mobiel werken.

Lees meer over 4G van: KPNVodafone en T-Mobile.

Wat is 4G–LTE?

4G ofwel LTE (Long Term Evolution) is de 4e generatie van het mobiele telecomnetwerk. Het 4G netwerk biedt tot 10x sneller en stabieler mobiel internet dan het huidige mobiele netwerk.
Gebruik van 4G maakt het voor de zakelijke gebruiker mogelijk om efficiënter mobiel te werken doordat er optimaal gebruikt gemaakt kan worden van…

  • Cloud services;
  • toegang tot bedrijfsnetwerken;
  • het uploaden en te dowloaden van (grote) bestanden;
  • videoconferencing via smartphone of tablet;
  • het mobiel bekijken van websites;
  • streamen van muziek en films.

In 2013 zijn de operators begonnen met de uitrol van dit supersnelle 4G mobiel internet netwerk. In een groot aantal regio’s is het door deze vooruitgang mogelijk om uiterst flexibel mobiel te werken. Om gebruik te maken van het 4G netwerk is het wel noodzakelijk dat de smartphone en tablet die u gebruikt ook geschikt is voor 4G.

Hoe werkt 4G naast 2G en 3G?

Het 4G netwerk is een aanvulling op het 2G- en 3G-netwerk. Het vertrouwde 3G netwerk zal gewoon blijven bestaan. Beide netwerken blijven een belangrijke rol vervullen om de enorme groei van het mobiele dataverkeer te kunnen verwerken. Op het moment dat u geen 4G dekking hebt, maakt u gewoon gebruik van het 3G netwerk. Met de kwaliteit van de verschillende providers die u gewend bent.

Met deze nieuwe techniek zal het verschil tussen snel internet via kabel en WiFi en internet via uw mobiele telefoon verdwijnen.

Zakelijke voordelen van het 4G netwerk

Het 4G netwerk biedt op zakelijke vlak nieuwe mogelijkheden voor communicatie en samenwerking. Het uitwisselen van grote bestanden gaat sneller. Nieuwe toepassingen zoals mobiele videoconferencing in HD kwaliteit komen beschikbaar, waardoor de communicatie met klanten of collega’s eenvoudiger wordt. De toepassingen zijn bruikbaar in vrijwel alle sectoren. Bijvoorbeeld de medische sector, waarbij door een HD videoverbinding de juiste expertise sneller op de juiste locatie voorhanden is zonder fysieke aanwezigheid van een arts.

Benieuwd wat het 4G netwerk voor u kan betekenen?

BTC geeft u graag advies, op maat voor uw onderneming en gebruikers, voor het toepassen van zakelijke oplossingen met het 4G netwerk.
Neem contact op met BTC op 088 – 4110011 of per e-mail op info@btc.nl.

Beschikbaarheid van het 4G netwerk

De uitrol van het 4G netwerk is bij de operators in volle gang. Er wordt hard gewerkt om landelijke dekking te realiseren om zo flexibel werken met hoge snelheden overal te garanderen. Hieronder vindt u een overzicht van de ontwikkelingen bij de (grootste) operators die het 4G netwerk aanbieden.

Wij nemen contact met u op
Alle contactgegevens

Interesse of vragen?

Bel met één van onze medewerkers:

088 – 411 00 11

KPN

 Het KPN 4G netwerk is nu beschikbaar in heel Nederland. Iedereen met een 4G abonnement van KPN kan nu nog meer genieten van internet op mobiel, laptop of tablet. De laatste masten zijn begin april geplaatst. Daarmee is het 4G netwerk van KPN is nu landelijk dekkend.
» Lees meer over KPN Zakelijk

KPN 4G dekking

» Dekkingskaart KPN 4G

Video: KPN rolt supersnel 4G uit

KPN vertelt en toont de voordelen van mobiel internet over het 4G / LTE netwerk.
» Bekijk de video

Vodafone

Met een zakelijk Vodafone abonnement en de nieuwste telefoons maakt u optimaal gebruik van de mogelijkheden van 4G. Alle Business Basic en Red Business abonnementen beschikken nu over 4G.

Het Vodafone 4G-netwerk zal in april 2015 landelijk dekkend zijn.
» Lees meer over Vodafone Zakelijk

Vodafone 4G dekking

» Dekkingskaart Vodafone 4G

T-Mobile

Sinds half november 2013 is het 4G netwerk van
T-Mobile beschikbaar in Groot Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag. Eerst volgt beschikbaarheid in de rest van de Randstad, waarna er gewerkt zal worden aan 4G dekking voor de rest van Nederland. Eind 2014 zal een meerderheid van de T-Mobile klanten gebruik maken van het 4G netwerk.
» Lees meer over T-Mobile Zakelijk

T-Mobile 4G dekking

» Dekkingskaart T-Mobile 4G

Video: Het 4G netwerk van T-Mobile

Het T-Mobile 4G netwerk is beschikbaar en alle T-Mobile klanten stappen gratis over op 4G.
» Bekijk de video

Is uw smartphone of tablet klaar voor het 4G netwerk?

Om gebruik te kunnen maken van het 4G netwerk is het belangrijk dat u beschikt over een smartphone of tablet die geschikt is voor dit nieuwe netwerk. Van alle gerenomeerde merken, zoals AppleNokiaHTC en Samsung komen er steeds meer toestellen beschikbaar die 4G ready zijn. Zo kunt u gebruik maken van het snelste mobiel internet beschikbaar met de beste smartphones en tablets beschikbaar.
Als uw huidige smartphone of tablet niet geschikt is voor 4G is het verstandig hier rekening mee te houden bij het aanschaffen van nieuwe toestellen bij bijvoorbeeld het verlengen of nieuwe aansluitingen van abonnementen. Let hier dan ook op dat uw abonnement ook toegang geeft tot het 4G netwerk.

Zeker weten dat uw mobiele hardware en abonnementen ‘4G ready’ zijn?

Laat u door BTC adviseren over de keuze voor smartphones of tablets die zowel voor 4G gebruik als voor uw onderneming het optimale halen uit mobiel werken met het 4G netwerk.
Neem contact op met BTC op 088 – 411 00 11 of per e-mail op info@btcteleconsult.nl.

BTC Online Webshop

Voor het bekijken van ons volledig aanbod van de smartphones en accessoires gaat u naar onze webshop.