Wat kunt u als MKB-er leren van de Nederlandse Edward Snowden?

Op donderdagmiddag 1 juni 2017 organiseert BTC in samenwerking met KPN het evenement Digitale Veiligheid 3.0 in de Amsterdam Arena. Tijdens dit event maakt Brenno de Winter u bewust van de risico’s die u als MKB-bedrijf loopt. In het verleden hackte Brenno, met de beste bedoelingen, de OV-chip kaart om het urgentiebesef bij de overheid te vergroten. Waar zitten de grootste gevaren? De “ethische hackers” van KPN, het REDteam, laten u zien waar de grootste gevaren schuilen.

Mocht u zich nog niet aangemeld hebben of wilt u het volledige programma bekijken? Klik dan hier. Het aantal plaatsen is beperkt.

3 vragen aan Brenno de Winter

1. De OV-chipkaart hack… vertel?

Het begon met onvoldoende besef van privacy- en beveiligingsrisico’s. Bij de introductie van de OV-chipkaart is continu te optimistisch gerekend en half correcte informatie aan de Tweede Kamer verstrekt. Daar heb ik jarenlang op gewezen en ook meerdere processen voor gevoerd. Uiteindelijk moet je de zwakheden van een falend systeem laten zien. Toen iedereen dat zag, veranderde het debat. Er is nu een veiliger product gekomen en we zijn risico bewuster van hoe we betaalsystemen opzetten.

2. Hoe is het op dit moment gesteld met de digitale veiligheid in Nederland?

Het is lastig een algemeen beeld te geven. Als land zijn we enerzijds enorm gedigitaliseerd door alle ontwikkelingen. Dat maakt dat Nederlandse bedrijven en overheden snel het slachtoffer van digitale criminaliteit worden. Maar ook dat we problemen vroeg ontdekken en zien hoe kwetsbaar onze samenleving is. Aan de andere kant zijn veel bedrijven zich bewust van hun wettelijke verplichtingen tot beveiliging. Hierop zijn ze al actief. Soms om boetes te vermijden of anders om reputatieschade te voorkomen. Die organisaties lopen juist internationaal vaak weer voorop.

3. Tipje van de sluier: waar ga je het over hebben op 1 juni?

We gaan kijken welke uitdagingen we hebben en vooral hoe je risico’s kunt voor blijven of soms zelfs kunt vermijden. Het gaat een zeer informatieve sessie worden voor veel organisaties met concrete handreikingen om direct risico’s te verkleinen en aan wettelijke verplichtingen te voldoen. Het zal ook wel even schrikken zijn voor veel bedrijven. Ik maak je liever op 1 juni attent op mogelijke technische of juridische obstakels dan dat je er in de praktijk tegenaan loopt en de gevolgen lastig te overzien zijn.

Voorkomen is beter dan genezen: houd hackers buiten de deur!

Hoe goed zijn we voorbereid op hack-aanvallen? Waar cyberattacks vroeger een ver-van-je-bed-show leken, is het tegenwoordig (helaas) aan de orde van de dag. Niet alleen multinationals, maar ook de MKB sector wordt vaker slachtoffer.

Reden genoeg voor KPN om hierop in te spelen en hedendaagse cybercriminelen een stapje voor te zijn. Het REDteam, een groep “ethische hackers” in dienst van KPN, zijn iedere dag druk bezig om cybercriminelen buiten de deur te houden.

Tijdens het event Digitale Veiligheid 3.0 kun je het REDteam in actie zien en zelf ondervinden hoe gemakkelijk we het kwaadwillende hackers soms maken.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen