Waarom IoT onsterfelijk is, maar 2G niet

2G heeft de wereld veranderd. De tweede generatie mobiele technologie zag in 1991 het levenslicht en wordt tot op de dag van vandaag breed ingezet in de wereld. Maar de jaren beginnen te tellen. 2G is verouderd en kent de nodige beperkingen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Bovendien staan de opvolgers te popelen om het stokje over te nemen. De verwachting van de industrie is dat die eenzelfde revolutie in Internet of Things (IoT) teweeg zullen brengen als 2G in mobiele spraakcommunicatie.

IoT wordt volwassen

IoT is ver voorbij de hype én draagt inmiddels rechtstreeks bij aan de productiviteit. In elke branche leidt IoT tot nieuwe verdienmodellen waarbij vraag en aanbod beter op elkaar zijn afgestemd. Kijk naar boeren in Groningen, die hun aardappels al verkopen nog voordat ze gepoot zijn en IoT gebruiken om het maximale resultaat te behalen. Of de transportsector, waar bedrijven bijvoorbeeld sensoren inzetten om goederen en voertuigen tijdens het transport te volgen, de kwaliteit van producten te bewaken en het brandstofverbruik te monitoren.

De verwachting is dat IoT ook in grote maatschappelijke vraagstukken een wezenlijke bijdrage zal leveren. Bijvoorbeeld de energietransitie is alleen mogelijk wanneer IoT een nieuwe realtime centrale en decentrale markt kan ondersteunen waar consumenten ook aanbieders kunnen zijn. Dit met behoud van energiezekerheid en zonder dat de maatschappij belast wordt met immens veel extra bekabeling in de grond. IoT kan ook een belangrijke rol spelen in de strijd tegen klimaatverandering, onder andere door energieverspilling en vervuiling terug te dringen.

Lees het hele artikel hier: Waarom IoT onsterfelijk is maar 2G niet.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via de witte knop. U kunt ook bellen 088-411 00 11 of per mail info@btc.nl.

phone 088 – 411 00 11

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen