Vijf veelgehoorde vragen over MDM

Mobile Device Management (MDM)-oplossingen worden door steeds meer organisaties ingezet. In relatief korte tijd zijn deze tools gebruiksvriendelijker en geavanceerder geworden. Veranderende wetgeving heeft er onder andere voor gezorgd dat ook het mkb steeds vaker kiest voor dergelijke oplossingen om mobiele devices te beheren.

Wat is MDM

MDM, tegenwoordig vaker Enterprise Mobility Management (EMM) genoemd, is de benaming voor oplossingen die integraal beheer van mobiele devices mogelijk maakt. Via een dashboard houden beheerders grip op alle mobiele devices binnen een bedrijf. In één oogopslag is te zien welke devices een mogelijk risico vormen voor de organisatie. En wanneer er aanvullende wensen zijn omtrent security kan dit draadloos worden gewijzigd.

Voordelen van MDM voor een organisatie

Medewerkers werken steeds mobieler en gebruiken steeds meer verschillende devices. Dat kunnen devices zijn die zij van de organisatie hebben gekregen, of die van henzelf. Die diversiteit aan devices en data leidt ertoe dat beheer steeds lastiger wordt. Ieder device handmatig beheren is natuurlijk niet te doen. MDM zorgt voor een enorme tijdsbesparing. In slechts een paar handelingen kunnen alle devices tegelijk worden beheerd. Daarmee is dataveiligheid gewaarborgd. Organisaties zijn hierdoor in staat optimaal te profiteren van mobiel werken en, eventueel, een Bring Your Own Device-beleid.

Goed voorbereid op de GDPR met MDM

MDM zorgt er, met de juiste settings, voor dat organisaties een goede stap zetten richting GDPR compliancy. Deze nieuwe data- en privacy wetgeving geldt vanaf 25 mei 2018. Regels rondom dataverwerking worden hiermee een stuk strenger. Organisaties zullen moeten kunnen aantonen dat zij de juiste maatregelen hebben getroffen om de kans op datalekken te minimaliseren. De uitgebreide beheer- en beveiliging functionaliteiten van MDM zijn hier speciaal voor ontwikkeld.

MDM oplossingen

Mobile Device Management-oplossingen maken diverse zaken mogelijk: beheer, beveiliging, maar ook gebruikersgemak. Zo kunnen alle devices in één keer worden voorzien van zakelijke apps, software-updates en beveiligingsinstellingen. Het maakt daarbij niet uit van welke fabrikant het device is. Er kan ook een gescheiden zakelijke omgeving worden gecreëerd. Deze is extra sterk beveiligd en zorgt ervoor dat zakelijke data gescheiden en veilig blijft. Gestolen of verloren devices kunnen bovendien op afstand worden geblokkeerd of gewist.

Welke MDM-oplossing past bij mij?

Er zijn veel verschillende MDM-oplossingen beschikbaar. Een voorbeeld is Samsung Knox Premium, dat bestaat uit verschillende sterke beheer- en beveiligingsopties. Deze gebruiksvriendelijke oplossing is zeer populair en wordt door veel verschillende typen organisaties ingezet. VMWare AirWatch en Citrix XenMobile richten zich op grotere organisaties en bieden eveneens zeer uitgebreide functionaliteiten. Ook MaaS360 van IBM is een veel gebruikte MDM-oplossing. Of een oplossing geschikt is hangt af van uw specifieke wensen en eisen. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via de witte knop. U kunt ook bellen 088-411 00 11 of per mail info@btc.nl.

phone 088 – 411 00 11

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen