Vijf tips voor een langere batterijduur van de smartphone

De smartphone is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wezenlijk onderdeel in onze zakelijke en privélevens. We gebruiken de zakelijke smartphone voor het verzenden van e-mails en videovergaderen, bijvoorbeeld via Skype for Business. En dankzij Office 365 kunnen zakelijke documenten via de cloud overal en altijd worden bewerkt en gedeeld. Al deze toepassingen vragen echter wel het nodige van de telefoon. Vijf tips voor een langere levensduur van de smartphonebatterij.

1. Sluit ongebruikte apps

Apps die na gebruik worden weggeklikt kunnen op de achtergrond blijven draaien. Met verspilling van data en energie als gevolg. Door na gebruik de app direct te sluiten en de telefoon af en toe opnieuw op te starten kan de nodige energie worden bespaard.

2. Aanpassen helderheid beeldscherm

Het intensieve gebruik van applicaties is een van de redenen dat smartphoneschermen tegenwoordig relatief groot zijn. Met name de helderheid van het scherm zorgt voor veel energieverbruik. Via de display-instellingen kan de helderheid echter automatisch worden aangepast aan de omgeving. Hierdoor wordt er geen onnodige schermverlichting gebruikt wanneer dat niet hoeft.

3. Schakel ongebruikte dataverbindingen uit

De moderne smartphone beschikt over meerdere verbindingen die het device laten communiceren met andere toestellen. Zoals wifi, bluetooth en gps. Doordat deze continu ‘scannen’ naar andere devices raakt de batterij sneller leeg. Door deze verbindingen uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn bespaart de gebruiker aanzienlijk op zijn energieverbruik.

4. Controleer regelmatig de batterijrapportage

De meeste smartphones zijn voorzien van batterijrapportage die inzichtelijk maakt welke processen de meeste energie verbruiken. Door deze rapportage periodiek te controleren worden gebruikers bewust van het gebruik en leren ze hiermee efficiënter met de smartphone om te gaan.

5. Schakel automatische synchronisatie uit

Steeds meer applicaties maken gebruik van automatische synchronisatie. Denk hierbij aan het automatisch ophalen van e-mail of het gebruik van realtime communicatietoepassingen zoals Microsoft Skype for Business. Automatische synchronisatie is uiteraard bijzonder handig, maar de continue dataverbindingen zorgen voor een hoog energieverbruik. Vaak is het mogelijk deze functie uit te zetten via de app-instellingen en zo handmatig synchroniseren te selecteren. Hiermee bepaalt de gebruiker zelf wanneer hij nieuwe data ophaalt en spaart hij tegelijkertijd zijn batterij.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen