Vijf sterke punten van iPhone X

Apple viert tien jaar iPhone met een geheel nieuw iPhone-model, de iPhone X. Het langverwachte device zorgde de afgelopen maanden voor heel wat gespreksstof onder smartphonegebruikers; onder andere de stijlbreuk van het design en de hoge aanschafprijs waren het gesprek van de dag. Maar wat zijn nu de écht sterke punten van de iPhone X?

Vernieuwd design

De iPhone X biedt een verfrissende kijk op het design van de iPhone. Voor het eerst is de fysieke homeknop verdwenen, en vervangen door een drukgevoelige button in het display zelf. De iPhone X is hiermee meteen de eerste iPhone waarvan het display de volledige voorzijde beslaat. Eerder zagen we dit al op de Samsung Galaxy S8, die begin 2017 uitkwam. De iPhone X heeft hierdoor een groter display dan eerdere modellen. De achterkant is vervaardigd uit glas, wat draadloos opladen mogelijk maakt.

Draadloos opladen

Hoewel het verre van een revolutionaire toepassing is in de smartphonemarkt ondersteunt de iPhone X draadloos opladen. Samen met de iPhone 8 en 8 Plus behoort de iPhone X tot de eerste iPhones die dit ondersteunen. Draadloos opladen is mogelijk met een speciale oplaadmat. De iPhone X maakt hiervoor gebruik van de Qi-standaard, die door de meeste smartphonefabrikanten wordt gebruikt.

Face ID

De iPhone X heeft de vingerafdrukscanner vervangen door een nieuwe beveiligingstechniek, genaamd Face ID. Dit is een vorm van gezichtsherkenning waarmee het toestel onder andere kan worden ontgrendeld. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de frontcamera. Dat doet het toestel door middel van de TrueDepth-technologie, die een gedetailleerde scan van het gezicht maakt. Dit zorgt voor een zeer robuuste beveiliging op basis van persoonskenmerken.

Verbeterde camera’s

Apple heeft merkbare verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de camera’s. Beide exemplaren zijn nu bijvoorbeeld voorzien van optische beeldstabilisatie. Ook maakt de camera dankzij aanpassingen in het diafragma veel betere foto’s in donkere omgevingen. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd rondom video. Deze kan nu 60fps 4K-beelden opnemen ‒ dubbel zoveel frames als die van de iPhone 7.

Oledscherm

Het beeldscherm van de iPhone X is aanzienlijk scherper dan dat van vorige modellen. In navolging van Samsung is nu ook Apple overgestapt naar oledschermen. Het beeld is hierdoor veel kleurrijker. Bovendien heeft iPhone de True Tone-technologie uit haar iPad Pro-lijn overgenomen. Deze techniek zorgt voor een correcte afstemming van wit licht op de omgeving, met als gevolg een natuurlijkere kleurweergave.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen