Vijf aandachtspunten bij de migratie naar de cloud

De brede toepasbaarheid van de cloud kan organisaties talloze voordelen opleveren. Taken en processen kunnen dankzij deze technologie efficiënter worden ingericht, met verhoogde productiviteit als uitkomst. Organisaties die de overstap naar de cloud willen maken, dienen tijdens de migratie echter rekening te houden met een aantal zaken om continuïteit te kunnen waarborgen.

Stel een migratieplan op

In een migratieplan wordt stapsgewijs uitgelegd wat moet worden gedaan om de cloud succesvol te integreren binnen de organisatie. In dit plan zijn onder andere visie, budget, beoogd resultaat en verantwoordelijke personen opgenomen. Migratieplannen zijn de ruggengraat van de migratie als geheel en doen dan ook dienst als plan van aanpak.

Creëer betrokkenheid

De cloud kan voor veel medewerkers een ingewikkeld verhaal zijn. Verandering wordt daarnaast niet altijd toegejuicht vanuit het personeel. Door middel van voorlichting en het aanstellen van een aanspreekpunt kan de draagkracht binnen de organisatie worden vergroot.

Check mogelijkheid integratie met andere programma’s

De cloud is een middel, geen doel. Dat wil zeggen dat de cloud in dienst moet staan van de bedrijfsvoering. Voordat aan de migratie kan worden begonnen, dienen IT-afdelingen dan ook te weten of de cloudoplossing naadloos integreert met andere bedrijfskritische applicaties. Het opzetten van een testomgeving voorafgaand aan de migratie biedt antwoorden op deze kwestie.

Maak gebruik van snelle internetverbindingen

De cloud zorgt ervoor dat er meer data door de organisatie worden verstuurd. Om optimaal van de voordelen van de cloud te kunnen profiteren is een stabiele en snelle internetverbinding dan ook noodzakelijk. Met een snelle glasvezelverbinding zijn organisaties verzekerd van een toekomstbestendige oplossing.

Zorg voor een veilige back-up

Veiligheid is een essentiële factor tijdens migratietrajecten. Voor de continuïteit van de onderneming is het belangrijk dat gegevens beschikbaar blijven. Zodoende komen productiviteit en continuïteit niet op het spel te staan. Organisaties doen er daarom goed aan om hun back-up voorafgaand aan de migratie te checken en te updaten om dataveiligheid te waarborgen.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen