Vier voordelen van videovergaderen in de cloud

Moderne technologie heeft gezorgd dat we op steeds meer manieren kunnen communiceren. Dankzij draadloos 4G-internet staan medewerkers altijd en overal met elkaar in verbinding. Deze razendsnelle internetverbinding maakt videovergaderen extra interessant, ongeacht waar medewerkers zijn. Vier voordelen van videovergaderen in de cloud.

1. Videovergaderingen zorgt voor een betere balans tussen werk en privé

Videovergaderen via de cloud sluit naadloos aan bij de huidige mobiliteitstrend. Applicaties zoals Skype for Business maken het mogelijk locatie-onafhankelijk te vergaderen. Medewerkers hoeven hiervoor dus niet langer per se naar kantoor. Ook vanaf huis kan er probleemloos worden deelgenomen aan videogesprekken. Medewerkers blijven op die manier productief, terwijl de balans tussen werk en privé niet in gevaar komt. Een betere balans tussen werk en privé verhoogt ook de medewerkerstevredenheid.

2. Videoconferencing verbetert samenwerken

Via videoconferencing kunnen teams op verschillende locaties snel en efficiënt samenwerken. Ook wanneer medewerkers niet over een vaste internetverbinding beschikken. Zakelijke bestanden kunnen tijdens de vergadering eenvoudig worden gedeeld onder alle deelnemers. Zo is iedereen altijd op de hoogte van de laatste relevante ontwikkelingen en gegevens. En doordat deelnemers elkaar zien wordt het risico op misverstanden een stuk kleiner.

3. Videovergaderen werkt tijdsbesparend

Het organiseren van fysieke vergaderingen kan veel tijd kosten. Zeker als deelnemers werkzaam zijn op verschillende locaties. Met videoconferencing kunnen files en onnodige reistijd vermeden worden. Ook het faciliteren van vergaderruimtes met de juiste apparatuur kost tijd. Videovergaderen in de cloud neemt al deze obstakels weg en deelnemers kunnen direct aan de slag.

4. Videovergaderen werkt kostenbesparend

Doordat er niet langer een vaste locatie nodig is om te vergaderen kan de organisatie besparen op kantoorruimte en het aantal werkplekken. De noodzaak voor een vaste vergaderruimte en benodigde apparatuur wordt immers verminderd. Ook kan de organisatie een besparing doorvoeren op reiskostenvergoedingen.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen