Van 10 naar 12 cijferige SIM-kaarten

Aansluitingen met een 06-nummer krijgen een 097-nummer. De overheid heeft bepaald dat 06-nummers niet meer gebruikt mogen worden voor elektronische communicatiediensten waarbij het nummer normaliter niet of automatisch wordt opgeroepen. Om een tekort aan 06-nummers in de toekomst te voorkomen worden deze nummers daarom voor 31 december 2017 omgezet naar een 12-cijferig 097-nummer.

Wat betekent dit voor u?

Vanaf mei 2017 is KPN begonnen met het overzetten van bestaande 06-nummers naar 097-nummers. U kunt uw huidige SIM-kaart(en) gewoon blijven gebruiken. De meeste apparaten en toepassingen kunnen gewoon met dit 12-cijferige nummer werken. In bijzondere gevallen is dit niet zo. U kunt bij uw leverancier of beheerder navragen of dit voor uw apparaten geldt.

KPN stuurt u een brief en/of e-mail met daarin de datum waarop het omzetten van uw nummers plaatsvindt. Op deze dag vind de nummerwissel plaats tussen 08:00 en 20:00 uur.

Klik hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen