Samenwerken met BTC?

Universitair Medisch Centrum Groningen

OVER UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM GRONINGEN (UMCG)

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. Ruim 12.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid. Het UMCG is het enige universitair medisch centrum in Noord-Nederland. Ze bieden complexe zorg: patiënten die ingewikkelde onderzoeken en/of behandelingen nodig hebben of lijden aan een zeldzame ziekte of meerdere aandoeningen, kunnen bij hen terecht. Ze onderscheiden zich daarmee van algemene ziekenhuizen en behandelen patiënten die voor deze zorg elders in de regio niet terecht kunnen. Voor sommige zeer complexe behandelingen is het UMCG zelfs het enige ziekenhuis in Nederland.

DE UITDAGING
Het UMCG werkte in hun operatiekamers met een groot, verouderd communicatie systeem van Quall. Deze voldeed niet meer aan de wensen en eisen van het UMCG. De accuduur was te beperkt, het bereik was te weinig, hoofdbeugels vielen er af en de microfoon covers waren versleten. Kortom… het systeem was aan vervanging toe, aangezien er vanuit de gebruikers veel klachten kwamen.

DE OPLOSSING
BTC (Amstelveen) bracht met één van haar vaste partners, BST Group (Terheijden), een bezoek  aan het UMCG. BST Group is een full-service communicatie specialist op het gebied van telecom. Na inventarisatie zijn er in 4 operatiekamers Team Communicatie Hubs geïnstalleerd waarbij 12 tot 18 mensen tegelijkertijd full duplex (dat wil zeggen dat je op hetzelfde moment kunt spreken en luisteren) met elkaar kunnen communiceren. Het is een volledig open verbinding tussen alle aangesloten headsets. Deze Team Communicatie Hubs zijn perfect, omdat ze betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn, een zeer goede geluidskwaliteit hebben en zeker ook betaalbaar zijn. BTC en BST Group hebben al eerder samengewerkt bij het Medisch Spectrum Twente en ook hier werken de Team Communicatie Hubs naar volle tevredenheid. Ze bieden vele voordelen voor de medewerkers ten opzichte van de oude situatie.

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen