Uit de file aan het werk

Op dinsdag 13 november vindt de nationale ‘Uit de file aan het werk’-dag plaats. Op vrijdag 9 november om 11:15 uur wordt de Podcast met dit thema uitgezonden op New Business Radio. Folkert Tempelman ging in gesprek met René Schenk van KPN en Ronald Horn van BTC over onder andere hoe de technologische ontwikkelingen het altijd en overal kunnen werken mogelijk maakt en welke rol wij als mensen zelf hier in spelen.

 

De file! Niets aan te doen of toch wel…?

Wie kent het niet? De file! U ergert u er aan, want u had uw tijd beter kunnen besteden. En er is niets aan te doen. Of wel….

Wellicht was het handiger als u iets eerder of later van huis was vertrokken. Of dat u eerder van het werk naar huis gaat om zo de avondspits te kunnen vermijden? Een werkdag begint vaak met bellen, mailen en zaken die op uw to-do lijst staan. Veel van deze werkzaamheden zouden ook prima thuis of op een flexplek in de buurt uitgevoerd kunnen worden. De ICT van nu biedt namelijk eindeloos veel mogelijkheden om altijd en te kunnen werken. Daarnaast is het bewezen dat werkende mensen die meer gebruik maken van digitale mobiliteit als alternatief voor fysieke mobiliteit, productiever zijn en bijdragen de filedruk te verlagen. De filedruk zou bijvoorbeeld al voor een groot gedeelte verminderd zijn, als elke Nederlander één dag in de week de auto zou laten staan.

Uit de file aan het werk

Initiatiefnemers HP van Tilburg en Richard Bordes roepen op dinsdag 13 november 2018 alle Nederlanders op, waarvan het werk het toelaat, één dag de auto te laten staan. Alternatief is het gebruik van het openbaar vervoer, thuis of op flexwerkplekken te werken of gebruik te maken van flexibele start- en eindtijden.

BTC is founder van dit initiatief, omdat onze organisatie alle ICT-diensten biedt die het mogelijk maken om altijd en overal te kunnen werken. In aanloop naar 13 november zullen wij via deze pagina communicatie delen hoe makkelijk en veilig het is om op iedere plek te kunnen werken, waar u maar wilt.

U doet op 13 november toch ook mee aan Uitdefileaanhetwerk?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen