The Internet of Things van Eliot

Tegenwoordig zijn niet alleen mensen, maar ook ‘dingen’ online. Hierbij kunt u denken aan machines en apparaten zoals: de thermostaat, horloges en auto’s. Samen maken deze dagelijkse gebruiksvoorwerpen onderdeel uit van het ‘Internet of Things’ (IoT), wat oneindig veel nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. Veel bedrijven worden zich hier dan ook meer en meer bewust van en ervaren nu al welke toegevoegde waarde het verbinden van apparaten aan het internet creëert.

ElioT is een onafhankelijke technologieradar die organisaties op alle niveaus helpt bij het realiseren van IoT-uitdagingen. Eliot maakt samen met businesspartners, zoals BTC, apparaten slimmer en verbinden deze met het internet. Zo wordt ‘ruwe data’ op maat, visueel en bruikbaar gemaakt.

Hoewel deze toepassingen logisch klinken, de techniek is complex. Eliot realiseert, in samenwerking met BTC, mobiele verbindingen waarmee op afstand informatie kan worden gewonnen. Een mooi voorbeeld hiervan is onze partnership voor Route42.

M2M simkaarten voor Route42

Route42 biedt een breed assortiment van applicaties aan voor vrachtwagens en trailers, om zo de veiligheid, efficiëntie en milieuvriendelijkheid te kunnen waarborgen en waar nodig te verbeteren. Om ervoor te zorgen dat de oplossing van Route42 goed werkt, ongeacht de locatie van een voertuig zocht Route42 naar een oplossing voor de veilige connectiviteit van hun vooraanstaande intelligence platform.

Als uitkomst voor de uitdaging van Route42 is gekozen voor een IoT-oplossing met M2M (machine to machine)-simkaarten die de beste connectiviteit in alle Europese landen garanderen en geconsolideerd zijn in het nieuwste Cisco platform. Door informatie te consolideren, zoals locatie, versnelling, remmen, brandstofniveau en bandenspanning van de truck, heeft Route42 de mogelijkheid gekregen deze gegevens eenvoudig te kunnen analyseren. Met behulp van hun rijgedrag-algoritme biedt deze IoT-oplossing bestuurders real-time meldingen en inzichten over het rijden met een lager milieu-impact en brandstofverbruik.

Wat heeft het opgeleverd?

Het grensverleggende karakter van de IoT-oplossingen voor Route42 zijn niet onopgemerkt gebleven. Veel toonaangevende logistieke bedrijven besluiten inmiddels om de oplossingen in hun activa te implementeren. Vanwege de impressieve gegevens en inzichten komen er hierdoor steeds meer innovatieve samenwerkingen in de transportsector voor het veilige en betrouwbare beheer van voertuigen op afstand.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via de witte knop. U kunt ook bellen 088-411 00 11 of per mail info@btc.nl.

phone 088 – 411 00 11

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen