T-Mobile Nederland neemt Tele2 over

De bedrijven zullen onder de vlag van T-Mobile verdergaan, aldus een persbericht van beide providers. T-Mobile Nederland betaalt voor de overname 190 miljoen euro.

Alleen de Nederlandse tak van Tele2 wordt verkocht. Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 Nederland houdt een kwart van de aandelen in de nieuwe gezamenlijke onderneming. T-Mobile komt in het bezit van de overige driekwart.

Concurrentie

T-Mobile wil met de overname beter concurreren met VodafoneZiggo en KPN. “Het duo heeft veel te lang vrij spel gehad en ze zijn tot nu toe weggekomen met dit spel met maar één verliezer: de klant”, aldus T-Mobile-CEO Søren Abildgaard.

“Door onze krachten te bundelen met Tele2, kunnen we veel efficiënter concurreren en Nederlandse klanten een alternatief bieden.”

Mobiel netwerk

Met de fusie zal het netwerk van T-Mobile worden gebruikt voor mobiele klanten van Tele2. Daarnaast wil de provider op prijsniveau meer gaan concurreren op de markt voor vaste diensten zoals breedbandinternet.

Mededigingsautoriteiten moeten nog goedkeuring geven voor de voorgenomen fusie. Een woordvoerder van het bedrijf verwacht dat de Europese Commissie pas rond het einde van 2018 over de deal zal oordelen. “Tot die tijd blijven we gewoon concurrenten van elkaar.”

De overnames zijn onderdeel van de zogenoemde langetermijninvesteringsvisie van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile.

Via nu.nl

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen