Samsung onthult digitale assistent Bixby

Samsung heeft haar nieuwe, stemgestuurde smartphoneassistent Bixby aangekondigd. De nieuwe applicatie zal voor het eerst beschikbaar worden gemaakt op de nieuwe Samsung Galaxy-smartphone die binnenkort verschijnt. Bixby is ontwikkeld met de ontwikkelingen op het gebied van het Internet of Things (IoT) in gedachten. De intelligente software is daarnaast zelflerend, waardoor het zich continu aanpast aan de gebruiker.

Volledige besturing via spraak

Bixby kan worden geactiveerd via een speciale knop aan de zijkant van de smartphone. Door middel van spraakcommando’s zou Bixby alle functionaliteiten binnen apps kunnen uitvoeren die mogelijk zijn binnen de interface. Bixby onderscheidt zich op dit vlak van soortgelijke applicaties, zoals Google Assistant dankzij ‘cognitieve tolerantie’; de software kan ook taken uitvoeren wanneer spraakcommando’s onvolledig of deels incorrect worden uitgesproken. Daarnaast meldt Samsung dat Bixby ‘aanvoelt’ waar de gebruiker op dat moment mee bezig is en hierop kan inspelen. Hiermee past Bixby zich aan aan de gebruiker, in plaats van andersom.

Bixby als schakel in het Internet of Things

Een uniek aspect van Bixby is dat deze toepassing in de toekomst beschikbaar wordt gemaakt op diverse andere slimme Samsung-apparaten. Denk hierbij aan tv’s, computers en andere devices die via de cloud met het IoT verbonden zijn. Bixby zorgt hierbij voor de communicatie tussen al deze devices, zoals het aansturen van computers. Samsung meldt daarbij dat Bixby zich uiteindelijk zal ontwikkelen tot een algemene interface om alle slimme devices in de omgeving mee aan te sturen.

Beschikbaarheid

Bixby zal voor het eerst beschikbaar zijn op de nieuwe Samsung Galaxy-smartphone, die later in Q1 2017 zal worden gepresenteerd. De assistent zal kunnen worden gebruikt in combinatie met een aantal apps op deze nieuwe smartphone. Welke dat zijn is momenteel nog niet bekend. Ontwikkelaars kunnen een software development kit verwachten, zodat zij Bixby kunnen integreren in hun eigen apps.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen