Samsung belicht intelligent Internet of Things oplossingen tijdens CES 2018

Samsung heeft op CES in Las Vegas zijn visie en strategie voor een intelligent Internet of Things (IoT) gepresenteerd. Met een reeks nieuwe producten en diensten wil Samsung IoT toegankelijker maken, zowel thuis, op kantoor als onderweg.

SmartThings brengt volgens Samsung de bestaande IoT-apps op één plek samen: de gebruiker stuurt al zijn of haar IoT-apparaten aan vanuit de SmartThings-app. In aanvulling hierop gaat Samsung HARMAN Ignite, het cloud platform voor de connected car, integreren in de SmartThings cloud voor IoT-apparaten.

IoT komt voor velen over als complex en gefragmenteerd,” zegt Hyunsuk (HS) Kim, President, Head of Samsung Consumer Electronics and Samsung Research. “Wij zijn daarom gaan onderzoeken hoe wij verschillende ecosystemen en IoT-apparatuur beter kunnen laten samenwerken. Met de nieuwe producten en diensten die wij op CES presenteren maken we het IoT – en daarmee het dagelijks leven – een stuk eenvoudiger. Ons doel is om alle Samsung apparatuur vanaf 2020 intelligent te maken, zodat iedereen straks in staat is direct te doen wat hij wil, wanneer hij wil.”

IoT voor de massa

Apparaten verbinden en slimmer maken, vindt Samsung essentieel. Neem nu Bixby, Samsungs virtuele assistent die reageert op stemcommando’s. Bixby zorgt er nu al voor dat mensen meer gedaan krijgen met hun smartphones. De volgende stap is om Bixby ook aan te bieden op tal van andere apparatuur, waaronder de half miljard Samsung-toestellen wereldwijd. Met apparatuur die op een intelligente manier samenwerkt wordt alles eenvoudiger, van het doen van de was tot het voorbereiden van een maaltijd zo beweert Samsung.

In de SmartThings-app komen alle huidige IoT-apps samen, zoals Samsung Connect, Smart Home, Smart View. Met de overzichtelijke SmartThings-app kan de gebruiker elk SmartThings-enabled device bedienen, zoals huishoudelijke apparaten, televisies of mobiele devices. De SmartThings-app is vanaf komend voorjaar beschikbaar.

Om IoT toegankelijker te maken en de fragmentatie te verminderen, blijft open innovatie een centraal thema in Samsungs IoT-strategie. Het bedrijf werkt hiervoor samen met partners zoals het Open Connectivity Forum (OCF) om algemene standaarden op te stellen voor de hele industrie. OCF is wereldwijd de grootste organisatie op het gebied van IoT-standaardisatie. Samsungs airconditioner en de Family Hub-koelkast waren wereldwijd de eerste producten die een OCF-certificering ontvingen. Alle apparaten die in de toekomst een OCF-certificering ontvangen, zijn geschikt voor SmartThings.

Samsung blijft investeren in nieuwe technologieën, zo kondigde het bedrijf op CES aan. In 2017 investeerde Samsung meer dan $ 14 miljard in R&D en werden de investeringen in Samsung NEXT opgeschroefd. Dit initiatief speelt een sleutelrol in de transformatie van Samsung tot volledig hard- en softwarebedrijf. Alleen al in het afgelopen jaar steunde Samsung NEXT 29 startups. Ook werden vier bedrijven overgenomen die een vooraanstaande rol spelen op gebieden als IoT, artificial intelligence (AI) en augmented reality.

In 2017 richtte de onderzoekstak van Samsung, Samsung Research, een nieuw AI Center op. Dit soort toekomstgerichte initiatieven sluiten naadloos aan bij Samsungs activiteiten in Korea en Silicon Valley.

Knox beveiligt IoT-platforms

Een grotere connectiviteit vereist een verbeterde beveiliging en daarom is Samsung ook op dit vlak zeer actief. Het bedrijf gaat de Samsung Knox-technologie opnemen in de connected devices, zoals Smart TV’s, mobiele producten en slimme huishoudelijke apparaten. Voor optimale veiligheid in het hele IoT-ecosysteem werkt Samsung aan de introductie van veiligheidsrichtlijnen voor derden die gebruik maken van SmartThings. De richtlijnen, waaronder veiligheidsvereisten en certificeringsstandaarden, worden in de eerste helft van 2018 gelanceerd, aldus Samsung.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen