Ontdek de 5 vergadertrends van 2018

De vergadermarkt is continue in beweging. Nieuwe inzichten leiden tot het ontstaan van allerlei trends. Tijd om vooruit te blikken en eens te zien wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft.

Trend 1: Meer vergaderen met een tablet

Bijna een derde van de Nederlandse bedrijven met meer dan 50 medewerkers stelt tablets beschikbaar voor zakelijk gebruik. Dat is begrijpelijk én handig. Want met een tablet kunt u altijd en overal werken, zolang er maar 4G of Wi-Fi is.

Maar wist u dat u ook kunt vergaderen met diezelfde tablet?
Het kan u veel werk besparen en het helpt u optimaal gebruik te maken van uw tablet.

Hoe? Met een up-to-date vergaderapp op uw tablet heeft u een digitaal vergaderdossier bij de hand die u anytime en anyplace kunt raadplegen en bewerken. Erg handig als u veel onderweg bent. Het werkt ook een stuk efficiënter; geen losse aantekeningen op rondslingerende post-its maar notities netjes gedocumenteerd en opgeslagen bij het juiste agendapunt. En nooit meer onzekerheid of discussies over documentversies.

Trend 2: Mobiele en pop-up vergaderlocaties

En dan bedoelen we letterlijk mobiel! Dus niet vanaf een vaste vergaderlocatie in een traditioneel vergadercentrum of op kantoor maar in een pop-up locatie. Dat kan de ene keer een boot zijn en de andere keer een pop-up restaurant.

Want als mensen steeds mobieler gaan werken, waarom dan ook niet mobiel vergaderen? Waar het vooral om draait is dat de omgeving waarin de vergadering plaatsvindt, inspirerend werkt. Zeker als de vergadering een creatieve brainstorm betreft. Het is niet voor niets dat bedrijven zoals Apple en Google bekend staan om hun innovatieve en inspirerende werk -en vergaderplekken.

Trend 3: Van lifehacks naar vergaderhacks

‘Lifehacking’ is inmiddels razend populair en wordt overal toegepast. Wat het eigenlijk betekent, is dat u een slimme truc toepast waarmee u het leven wat simpeler maakt. En het mooie is, u kunt hacks overal op toepassen. Dus ook op het vergaderproces. Net als bij andere lifehacks draait het ook bij vergaderhacks om de slimme toepassing van technologie. Verruil uw dikke aktetas voor een dunne tablet met een vergaderapp.

Hoe deze hack het vergaderproces versimpelt? Wat dacht u van digitaal documenten raadplegen, bewerken, delen en terugvinden. Of 24/7 toegang tot uw vergaderdocumenten en archief waardoor de voorbereiding op een vergadering tijd en plaats onafhankelijk is. Hoe handig is dat? Op kantoor maken we allang volop gebruik van laptops, tablets en smartphones. Waarom in de vergaderzaal dan niet?

Trend 4: Vergader to the max, vergader flex!

Wist u dat managers gemiddeld 40% van hun werktijd besteden aan vergaderen? En het topmanagement zelfs meer dan 75%. Dat kost alleen al in Nederland per jaar meer dan 60 miljard euro. (Bron: vergaderrendement.nl). Steeds vaker wordt gekeken wat vergaderingen opbrengen, wat het rendement ervan is.

Tijd blijkt dan een bepalende factor. Flexvergaderen was al in 2017 te zien en zet door naar 2018. In het kader van timemanagement hoeft dan niet iedereen altijd bij de hele meeting aanwezig te zijn. Daarom zie je steeds vaker dat je alleen bij de voor jouw relevante onderwerpen actie de présence hoeft te geven. Dat levert dan weer een hoop tijd op die u aan andere taken kunt besteden.

Trend 5: De vergaderfiets

Veel werkende mensen zijn gedoemd om uren achtereen te vergaderen. Volgens de Arbo- het kennisplatform over veilig en gezond werken- moet het kantoormeubilair dit lange zitten faciliteren. Gezond is het niet, dat weten we inmiddels allemaal. Maar het kan ook anders. Er zijn verschillende alternatieven voor de bureaustoel.

Wat dacht u van een vergaderfiets? Dit zijn ‘deskbikes’ oftewel bureaufietsen waar u ook zittend de benen rond kan laten gaan. De vergaderaar zit rechtop aan de vergadertafel en trapt tijdens een vergadering de pedalen van de bureaufiets rustig rond. De ervaring leert dat een dergelijk vergadering sneller verloopt. Dat is dus dubbel meters maken!

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen