4g netwerk lte

Met een 4G-LTE netwerk heeft u in Nederland altijd supersnel mobiel internet op uw smartphonetablet of laptop tot uw beschikking. De dekking van het 4G netwerk wordt bij de verschillende providers steeds groter en beter. Dit biedt voor u als zakelijke ondernemer oplossingen voor flexibel en efficiënt mobiel werken.

Lees meer over 4G van: KPNVodafone en T-Mobile.

Wat is 4G–LTE?

4G ofwel LTE (Long Term Evolution) is de 4e generatie van het mobiele telecomnetwerk. Het 4G netwerk biedt tot 10x sneller en stabieler mobiel internet dan het huidige mobiele netwerk.
Gebruik van 4G maakt het voor de zakelijke gebruiker mogelijk om efficiënter mobiel te werken doordat er optimaal gebruikt gemaakt kan worden van…

  • Cloud services;
  • toegang tot bedrijfsnetwerken;
  • het uploaden en te dowloaden van (grote) bestanden;
  • videoconferencing via smartphone of tablet;
  • het mobiel bekijken van websites;
  • streamen van muziek en films.

In 2013 zijn de operators begonnen met de uitrol van dit supersnelle 4G mobiel internet netwerk. In een groot aantal regio’s is het door deze vooruitgang mogelijk om uiterst flexibel mobiel te werken. Om gebruik te maken van het 4G netwerk is het wel noodzakelijk dat de smartphone en tablet die u gebruikt ook geschikt is voor 4G.

Hoe werkt 4G naast 2G en 3G?

Het 4G netwerk is een aanvulling op het 2G- en 3G-netwerk. Het vertrouwde 3G netwerk zal gewoon blijven bestaan. Beide netwerken blijven een belangrijke rol vervullen om de enorme groei van het mobiele dataverkeer te kunnen verwerken. Op het moment dat u geen 4G dekking hebt, maakt u gewoon gebruik van het 3G netwerk. Met de kwaliteit van de verschillende providers die u gewend bent.

Met deze nieuwe techniek zal het verschil tussen snel internet via kabel en WiFi en internet via uw mobiele telefoon verdwijnen.

Zakelijke voordelen van het 4G netwerk

Het 4G netwerk biedt op zakelijke vlak nieuwe mogelijkheden voor communicatie en samenwerking. Het uitwisselen van grote bestanden gaat sneller. Nieuwe toepassingen zoals mobiele videoconferencing in HD kwaliteit komen beschikbaar, waardoor de communicatie met klanten of collega’s eenvoudiger wordt. De toepassingen zijn bruikbaar in vrijwel alle sectoren. Bijvoorbeeld de medische sector, waarbij door een HD videoverbinding de juiste expertise sneller op de juiste locatie voorhanden is zonder fysieke aanwezigheid van een arts.

Benieuwd wat het 4G netwerk voor u kan betekenen?

BTC geeft u graag advies, op maat voor uw onderneming en gebruikers, voor het toepassen van zakelijke oplossingen met het 4G netwerk.
Neem contact op met BTC op 088 – 4110011 of per e-mail op info@btc.nl.

Beschikbaarheid van het 4G netwerk

De uitrol van het 4G netwerk is bij de operators in volle gang. Er wordt hard gewerkt om landelijke dekking te realiseren om zo flexibel werken met hoge snelheden overal te garanderen. Hieronder vindt u een overzicht van de ontwikkelingen bij de (grootste) operators die het 4G netwerk aanbieden.

Is uw smartphone of tablet klaar voor het 4G netwerk?

Om gebruik te kunnen maken van het 4G netwerk is het belangrijk dat u beschikt over een smartphone of tablet die geschikt is voor dit nieuwe netwerk. Van alle gerenomeerde merken, zoals AppleNokiaHTC en Samsung komen er steeds meer toestellen beschikbaar die 4G ready zijn. Zo kunt u gebruik maken van het snelste mobiel internet beschikbaar met de beste smartphones en tablets beschikbaar.

Als uw huidige smartphone of tablet niet geschikt is voor 4G is het verstandig hier rekening mee te houden bij het aanschaffen van nieuwe toestellen bij bijvoorbeeld het verlengen of nieuwe aansluitingen van abonnementen. Let hier dan ook op dat uw abonnement ook toegang geeft tot het 4G netwerk.

Zeker weten dat uw mobiele hardware en abonnementen ‘4G ready’ zijn?

Laat u door BTC adviseren over de keuze voor smartphones of tablets die zowel voor 4G gebruik als voor uw onderneming het optimale halen uit mobiel werken met het 4G netwerk.
Neem contact op met BTC op 088 – 411 00 11 of per e-mail op info@btcteleconsult.nl.

 

Bel met één van onze specialisten

 088 – 411 00 11

Bel met één van onze specialisten

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen