Love is in the cloud! Zo behaal je meer rendement uit flexibel werken

Mobiel werken wordt zakelijk steeds vaker toegepast. Onderzoeken wijzen uit dat mobiel werken een positief effect heeft op medewerkerstevredenheid. Dat uit zich op den duur weer in een hogere productiviteit en een grotere kans dat je jouw Valentijn tegenkomt! Vijf handige tips waarmee organisaties een hoog rendement kunnen behalen uit mobiel werken.

1. Maak duidelijke afspraken met medewerkers

Succesvol mobiel werken valt of staat met de afspraken die organisaties met medewerkers maken. Bijvoorbeeld over het aantal vaste contactmomenten. Zoals wekelijkse videoconferenties, of dagelijkse telefoongesprekken. Mobiel werken is niet gebonden aan de traditionele 9-tot-5-werkuren. Daarom moeten er afspraken over werktijden worden gemaakt. Want altijd en overal werken klinkt leuk, maar is simpelweg niet gezond. Het recht om onbereikbaar te zijn is minstens net zo belangrijk. Zo blijft het werkplezier van de medewerker behouden.

2. De cloud als de basis voor mobiel werken

De cloud is een van de hoekstenen van mobiel werken. Cloudoplossingen zoals Office 365 en Skype for Business zijn vanaf ieder device met een internetverbinding toegankelijk. Medewerkers kunnen hiermee chatten, IP-telefoneren, e-mailen, videovergaderen en bestanden delen. Ongeacht waar zij zich dat op dat moment ook bevinden. Taken kunnen zo efficiënter worden uitgevoerd.

3. Zorg voor passende mobiele technologie

Uit onderzoek blijkt echter dat meer dan de helft van de zakelijke medewerkers niet tevreden is over de zakelijke smartphone. Beperkte keuzevrijheid is hiervan een van de oorzaken. Door genoeg budget beschikbaar te stellen en medewerkers actief te betrekken in het keuzeproces kan er gekozen worden voor passende oplossingen. Met meer productiviteit en een hogere medewerkerstevredenheid als gevolg.

4. Schakel een gespecialiseerde partij in voor de transitie

Overstappen naar mobiel werken zorgt voor de nodige veranderingen binnen organisaties. Niet alleen de werkwijze verandert. Mobiel werken gaat vaak gepaard met een cultuuromslag. Er zijn tal van gespecialiseerde partijen die bedrijven helpen met overstappen. Productiviteit en continuïteit worden zo gewaarborgd.

5. Bespaar op kantoorruimte

Onderzoeken wijzen uit dat kantoorruimte en werkplekken maar voor 50 procent van de tijd worden gebruikt. Dit komt door onder andere ziekteverzuim en vakantie. Mobiel werken brengt de noodzaak voor vaste ruimtes nog verder terug. Organisaties kunnen hierdoor flink besparen op kantoorruimte. Zonder dat dit een negatief effect heeft op de productiviteit en continuïteit van de organisatie.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen