Let op: valse winacties Samsung

Er zijn helaas diverse valse Samsung winacties in omloop. Cybercriminelen versturen e-mailberichten (phishing mails) die de indruk wekken dat u een Samsung smartphone hebt gewonnen of een kortingscode kunt claimen. Cybercriminelen sturen deze nepmails om uw persoonsgegevens te bemachtigen of een duur sms-abonnement aan u te verkopen. De beloofde prijs of kortingscode ontvang u nóóit.

Zo herken je nepmail

Dit zijn de 2 belangrijkste tips om te ontdekken of het een nepmail is, maar bekijk ook zeker de extra tips.

1: ‘Vaag e-mailadres’. Bekijk het adres van de afzender.
Eindigt het op iets vaags, bijvoorbeeld @unexperiod.com of @sansung.com i.p.v. @samsung.com, dan is het een nepmail.

2: ‘Vage link’. Ga met je cursor op de link staan, ZONDER erop te klikken. Bij programma’s als Internet Explorer, Firefox, Chrome en Outlook verschijnt de link linksonder in beeld. Ziet u hier een webadres dat niets met Samsung te maken heeft, dan is het een nepmail. Let op: het phishing webadres lijkt vaak op een echt Samsung adres, zoals sansung.com.

Extra tips

Cybercriminelen worden helaas steeds beter in het namaken van echte mailtjes. Maar bij deze kenmerken van een mailtje moet u sowieso oppassen:

  • Algemene aanhef. Bijvoorbeeld ‘Geachte klant’ of ‘Beste heer/mevrouw’ en geen voor- of achternaam.
  • Slecht geschreven. Met spel- en grammaticafouten en slechtlopende zinnen.
  • Veel links en kleurrijke buttons, waarmee de cybercriminelen de kans vergroten dat u klikt.
  • Betaling. Moet u betalen via Bitcoins, 3V Voucher of PaySafeCard? Dan is de mail vals.

Kijk voor meer tips op: veiliginternetten.nl/maakhetzeniettemakkelijk

Bij twijfel, nooit klikken!

Twijfelt u of u een prijs heeft gewonnen? Klik niet, maar neem direct contact met Samsung op. Gebruik nooit de contactgegevens uit het e-mailbericht. Als u de contactgegevens uit een nepmail gebruikt, komt u niet bij Samsung uit, maar bij iemand die doet alsof hij bij Samsung werkt.

Nepmail ontvangen?

Wanneer u een nepmail ontvangt, negeer dan het bericht en verwijder het direct uit uw mailbox. Als u niet op de link klikt en ook niet de bijlage opent, is er niets aan de hand. Zodra u uw gegevens invult, gaat het mis. Vul dus nooit zomaar uw gegevens in. Ook niet als u denkt dat u een prijs hebt gewonnen.

Toch ingevuld?

Als u uw bankgegevens hebt ingevuld, neem dan direct contact op met uw bank. Heeft u een wachtwoord ingevuld? Verander dan direct uw wachtwoorden. Het is verstandig om voor elk account een ander sterk wachtwoord te gebruiken. U kunt ook contact opnemen met de Fraudehelpdesk voor advies.

Interesse of vragen?

Bel met één van onze specialisten.

 088 – 411 00 11

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen