KPN uitgeroepen tot provider met het beste mobiele netwerk

Elk jaar onderzoekt bestemobieleproviders.nl de mobiele providers in Nederland. Daarbij kijkt het naar aspecten als klantenservice, netwerkkwaliteit en additionele diensten. Voor 2017 is KPN uitgeroepen tot provider met het beste mobiele netwerk. Tele2 is uitgeroepen tot overall de beste provider van 2017.

4G-dekking en -snelheden

Een belangrijk aspect van een mobiele provider is de geboden 4G-prestaties. Waar KPN, Vodafone en T-Mobile al geruime tijd landelijke 4G-dekking aanboden is daar in de loop van 2016 Tele2 bijgekomen. Alle mobiele providers met een eigen netwerk bieden in 2017 landelijke 4G-dekking aan.

Wanneer we kijken naar de geteste maximale snelheden van deze vier providers, dan zijn de verschillen klein. Zowel KPN, Vodafone als Tele2 haalt een maximale snelheid van 225 Mbit/s. T-Mobile scoort in de tests met 120 Mbit/s een stuk lager.

Status van VoLTE

Voice-over-LTE, oftewel bellen via de 4G-vebinding, is een technologie die steeds meer providers aanbieden. De geluidskwaliteit is daarmee een stuk hoger, de call-setuptijd is een stuk lager en er hoeft alleen maar gebruikgemaakt te worden van een 4G-mast, waar er voorheen 2G- en 3G-masten voor spraak nodig waren naast een 4G-mast voor data. Tele2 biedt al volledige beschikbaarheid van VoLTE. Zowel KPN als Vodafone heeft in 2017 een gefaseerde uitrol. Bij T-Mobile is VoLTE nog in een testfase.

Tele2 beste mobiele provider

Naar de diverse aspecten kijkend heeft bestemobieleproviders.nl Tele2 als beste mobiele provider 2017 uitgeroepen. Tele2 combineert standaardservices als VoLTE en een hoge downloadsnelheid met gemiddeld lage prijzen. Dat maakt het overall de beste provider. Wel heeft de provider geen eigen 2G- en 3G-netwerken. Hiervoor maakt de provider gebruik van T-Mobile’s netwerk.

KPN heeft beste mobiele netwerk

De onderzoekers van bestemobieleproviders.nl hebben KPN uitgeroepen als mobiele provider met het beste mobiele netwerk. Dit wijzen zij toe aan een landelijk dekkend netwerk, hoge downloadsnelheden en gratis muziekdiensten. Daarnaast maken virtuele operators Telfort, Simyo en Youfone gebruik van het KPN-netwerk, wat zorgt voor het meest diverse aanbod aan abonnementen.

Kijk hier voor meer informatie over KPN zakelijk mobiel bellen via BTC.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen