Lora

LoRa is een nieuw soort technologie die apparaten van lange afstand aan het internet kan koppelen. Via LoRa kunnen bijvoorbeeld sensoren hun data gemakkelijk op lange afstand naar het internet verzenden of kunnen apparaten vanaf het internet opdrachten krijgen (aan/uit, open/dicht etc.).

Nieuwe, efficiënte technologie om apparaten te verbinden

KPN wil in 2015 gaan beginnen met de uitrol van een nieuwe technologie: LoRa. LoRa is een belangrijke factor om de ontwikkelingen van Internet of Things (inter)nationaal te versnellen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van het LoRa protocol (LoRaWAN), een protocol voor mobiele netwerken dat speciaal is ontwikkeld om aan de hoge eisen van Internet of Things te kunnen voldoen.

Voor welke toepassingen is dit netwerk geschikt?

LoRa maakt het in de toekomst mogelijk om miljoenen apparaten die zeer weinig stroom en data gebruiken, kostenefficiënt te verbinden met internet. Organisaties kunnen hiermee mogelijk hun dienstverlening en bedrijfsprocessen verbeteren, kosten verlagen of zelfs nieuwe verdienmodellen ontwikkelen.

Wat is het verschil met de huidige M2M connectiviteit die KPN al langere tijd aanbiedt?

Al 5 jaar verkoopt KPN succesvol Machine-2-Machine connectiviteit (M2M) aan bedrijven die hun apparaten met internet willen verbinden. LoRa is bij uitstek geschikt om diverse diensten te ondersteunen die weinig data en stroom gebruiken. Hieronder staat een mooie vergelijking van een aantal diensten:
M2M LoRa
Datacapaciteit Hoog Laag
Energieverbruik Hoog Laag
Modemkosten Hoog Laag
Dekking Binnen en buiten
Internationaal
Buiten (voorlopig)
Nederland, België en Frankrijk (voorlopig)
Afstand Lange afstand Lange afstand
Voorbeeld Zelfrijdende auto
PIN-automaten
Lantaarnpalen
Vuilnisbakken

Denk mee!

BTC en KPN willen klanten graag betrekken om tijdens de ontwikkeling van LoRa direct rekening te kunnen houden met hun wensen. Daarom kunnen bedrijven die geïnteresseerd zijn om deel te nemen contact met ons opnemen.

Bel met één van onze specialisten

 088 – 411 00 11

Bel met één van onze specialisten

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen