Het nieuwe VodafoneZiggo belooft synergie vaste en mobiele netwerken

VodafoneZiggo is de naam van de nieuwe Nederlandse communicatieprovider. Deze is zojuist van start gegaan. Met het vaste kabelnetwerk van Ziggo en de mobiele netwerken van Vodafone belooft de onderneming een nieuw niveau van integratie tussen vaste en mobiele verbindingen.

In 2016 kondigde beide partijen al het voornemen aan te fuseren. Toezichthouders van de Europese Commissie hebben eerder de fusie al goedgekeurd.

Integratie vast en mobiel

Om consumenten en bedrijven altijd bereikbaar en online te houden is het belangrijk een naadloze integratie van vaste en mobiele netwerken te hebben. Consumenten en professionals maken zowel thuis, op kantoor als onderweg gebruik van communicatiediensten. Een naadloze ervaring belooft in theorie een betere bereikbaarheid. Verder noemt VodafoneZiggo het Internet of Things als nieuwe wereld aan mogelijkheden om vormen van dienstverlening te innoveren en efficiënter te maken.

Blijven investeren in netwerken

De afgelopen jaren heeft zowel Vodafone als Ziggo flink geïnvesteerd in zijn netwerken en IT. Dit blijft VodafoneZiggo doen en wil daarmee – naar eigen zeggen – vooroplopen qua dekking, capaciteit en internetsnelheden. Daar profiteert iedereen van; zowel consumenten als bedrijven. Ook verwachten de bedrijven door de fusie een flinke kostenbesparing te realiseren. Hierdoor ontstaat meer budget ten faveure van de innovatiekracht.

Dienstverlening vooralsnog ongewijzigd

Klanten van Ziggo en Vodafone worden door hun dienstverlening geïnformeerd over de fusie. Voorlopig zullen zij daar weinig van merken. De merknamen Vodafone en Ziggo blijven bestaan en de diensten die klanten nu afnemen, blijven voorlopig onder dezelfde naam en in dezelfde vorm beschikbaar.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen