Gebruik Mobile Device Management zit in de lift

Oplossingen voor het beheren en beveiligen van mobiele apparaten worden door steeds meer bedrijven ingezet. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Computer Profile. In bijna alle zakelijke sectoren is het gebruik van Mobile Device Management (MDM)-oplossingen gestegen. De ontwikkelingen tonen aan dat bedrijven steeds meer belang hechten aan sterke databeveiliging. Dat is om meerdere redenen terecht.

Flinke stijging in gebruik

De populariteit van MDM komt naar voren in de indrukwekkende groeicijfers; in 2016 maakte 16 procent van alle bedrijven gebruik van een MDM-oplossing. Dat is inmiddels gestegen tot 27 procent. Binnen de zorg en het onderwijs is het gebruik zelfs meer dan verdubbeld, aldus de onderzoekers. De overheid is met 53 procent nog altijd koploper op het gebied van MDM. Een belangrijke oorzaak van het verhoogde gebruik is de invoering van de GDPR in mei dit jaar. Onder deze wet kunnen hoge boetes worden uitgedeeld aan bedrijven die zich niet aan de richtlijnen houden. Waarschijnlijk speelt de groei op het gebied van malware en hacks ook een belangrijke rol in de vraag naar MDM.

Markt volop in beweging

Als gevolg van de vraag zien we veel interessante verschuivingen in de markt. MobileIron en VMWare AirWatch voeren de markt aan, met respectievelijk 23 en 18 procent marktaandeel. Ze worden daarbij echter op de hielen gezeten door onder andere Microsoft en Citrix, die steeds meer terrein winnen. Microsoft wist haar marktaandeel spectaculair te vergroten, van 0,5 procent in 2016 tot 10,1 procent nu. Ook Samsung heeft met Samsung Knox een gewilde oplossing in handen. Apple, dat van oudsher een goede naam heeft op beveiligingsgebied, zag haar marktaandeel teruglopen van 7,8 procent in 2016 naar 4,4 procent nu.

MDM – de onmisbare schakel

MDM is tegenwoordig eerder een vereiste dan een keuze. Naast de GDPR speelt de groei in online dreigingen een belangrijke rol. Malware wordt steeds geavanceerder en gevarieerder. Gebruikers hebben tegenwoordig lang niet meer altijd in de gaten wanneer hun device besmet is met schadelijke software. Bovendien gaan cybercriminelen steeds geraffineerder te werk; zo duiken er regelmatig berichten op over kwetsbaarheden in openbare netwerken. Via deze netwerken kunnen cybercriminelen makkelijk inbreken op aangesloten, slecht beveiligde devices. Het toepassen van MDM is dan ook altijd de juiste keuze.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Managed Hybrid Cloud en wat dit kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact met ons op via de witte knop. U kunt ook bellen 088-411 00 11 of per mail info@btc.nl.

phone 088 – 411 00 11

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen