Fairphone

BTC en Fairphone werken samen om de markt voor ethisch verantwoorde producten te vergroten. Fairphone en BTC gaan samen bedrijven en overheidsklanten bedienen in hun beleid rond inkoop en gebruik van duurzame elektronica en telecom.

Video: Introductie Fairphone

Samenwerking Fairphone en BTC

Begin december 2015 is BTC een samenwerking aangegaan met Fairphone, een maatschappelijke onderneming die in 2013 is opgericht om de elektronicasector te verduurzamen.

Het meest recente product is de Fairphone 2: een smartphone met een origineel modulair design dat een weerspiegeling vormt van de ambities van de organisatie om verbeteringen te brengen in het milieu en klimaat binnen de hele toeleveringsketen, inclusief de voorwaarden waaronder arbeid wordt verricht.

BTC ziet in de Fairphone een waardevolle uitbreiding in haar strategie om het circulair inkopen te bevorderen. Door deze samenwerking is BTC op dit moment de enige reseller in Nederland die op de zakelijke markt de Fairphone aanbiedt.

Samen maatschappelijk verantwoord ondernemen

Fairphone en BTC gaan samen bedrijven en overheidsklanten bedienen in hun beleid rond inkoop en gebruik van duurzame elektronica en telecom. Daarnaast past het binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen beleid van BTC.

Dit doen wij onder andere door te investeren in alles wat onze CO2 footprint en die van onze klanten verlaagt, circulair materiaal gebruik verhoogt en door ons ieder jaar in te zetten voor een goed doel, onder andere door het ophalen van oude en/of defecte apparatuur, waarvan onderdelen wordt gerepareerd en/of gerecycled. De opbrengst komt geheel ten goede aan het goede doel.

Fairphone 2

Momenteel is de Fairphone 2 in productie. De Fairphone 2 is een Dual SIM, smartphone met een 5-inch, full HD Lcd-scherm met Gorillaglas, die de vergelijking met concurrenten uitstekend kan doorstaan. De telefoon draait op Android 5.1 (Lollipop) en biedt 32GB intern geheugen. Het innovatieve design beïnvloedt niet alleen de manier waarop producten worden gemaakt, maar verandert fundamenteel de interactie tussen mens en product.

Wat de telefoon écht anders maakt is de revolutionaire modulaire architectuur, waardoor gebruikers bepaalde componenten makkelijk zelf kunnen repareren met componenten die online te bestellen zijn. Dit verlengt de levensduur van de telefoon en stimuleert de eigenaar om hem in goede staat te houden. Van de tweede editie van de Fairphone zijn inmiddels meer dan 23.000 exemplaren verkocht en de verkoop is in volle gang.

» Bekijk hier de Fact Sheet over Fairphone

Bestel nu uw Fairphone

Als klant van BTC bieden wij u als eerste de mogelijkheid de Fairphone te bestellen. Dit kunt u doen via de webshop. De Fairphone 2 is vanaf eind januari 2016 leverbaar.

Wij nemen contact met u op
Alle contactgegevens

Interesse of vragen?

Bel met één van onze medewerkers:

088 – 411 00 11

Over BTC

Wij stellen ons graag voor en informeren u wat wij voor u en uw onderneming kunnen betekenen.
 » Lees meer