De voordelen van het recyclen van uw oude smartphone

De gemiddelde levensduur van een smartphone is twee tot drie jaar. Dan is het tijd om over te stappen op een nieuw exemplaar. Maar wat gebeurt er met de oude smartphone? De kans is groot dat de smartphone onderin een bureaula belandt. Zonde! De oude smartphone kan namelijk ook gerecycled worden en dat heeft veel voordelen! We vertellen er graag meer over.

Waarom zou u een oude smartphone recyclen?

Het is goed voor het milieu
In een smartphone zitten een heleboel grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Denk daarbij aan koper, zilver en goud. Als u uw toestel recyclet, hoeft dit materiaal niet opnieuw uit de grond gehaald te worden en dat scheelt een hoop CO2-uitstoot! Daarnaast zijn de belangrijkste materialen voor een smartphone, zoals de grondstoffen die we zojuist noemden, schaars. Door oude smartphones te recyclen wordt er duurzamer met dit soort materialen omgegaan.

De afvalberg wordt kleiner
Jaarlijks worden er ontelbare smartphones weggegooid, terwijl deze ook opgeknapt kunnen worden. Zo kunnen ze opnieuw de verkoop in als ‘refurbished smartphones’. Door smartphones te recyclen, slinkt de grote afvalberg van Nederland. Een mooie reden dus om een oude smartphone te recyclen.

Goed voor de portemonnee
Het recyclen van smartphones kan ook financieel interessant zijn; u kunt er geld aan overhouden. De verkoop van een voormalig top exemplaar (zoals een gebruikte Apple iPhone of Samsung Galaxy) kan per stuk tientallen euro’s opleveren.

Data wipen
Bent u niet zeker of alle foto’s, e-mails of gegevens van de smartphone verwijderd zijn? BTC biedt voor alle smartphones dataverwijdering aan met een certificaat als bewijs.

Heeft u binnen uw organisatie nog oude smartphones liggen? Neem dan contact met ons op via info@tggonline.nl of 088-3532288. Wij kijken of uw oude smartphones nog geld waard zijn en kunnen ze recyclen en inclusief een AVG-proof verwerkingscertificaat leveren.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via de witte knop. U kunt ook bellen 088-411 00 11 of per mail info@btc.nl.

phone 088 – 411 00 11

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen