De vakantiechecklist voor ondernemers

Wordt het een workation, een echte vakantie of bent u één van de ondernemers die vakanties overslaat? Met deze tips haalt u het beste uit de zomer.

Er even echt helemaal tussenuit? Dat zit er voor de meeste ondernemers niet in. 1 op de 8 ondernemers gaat helemaal niet op vakantie. Tweederde stelt het uit tot het rustig is op de zaak. En eenmaal op vakantie blijft de ondernemer alsnog met werk bezig. Een workation of echt vakantie – de volgende tips zijn handige voor alle ondernemers.

✔ Overdracht & toegang documenten regelen

Kunnen uw collega’s bij uw documenten, e-mail en agenda? Dit regelt u makkelijk met Office365 of OneDrive. Met Office 365 hebt u altijd en overal toegang tot uw bestanden, e-mail, agenda en de Office programma’s zoals Word, Powerpoint en Excel. OneDrive is een opslagdienst van 1 TB waarin u tegelijk met anderen aan uw documenten kunt werken.

✔ Back-up van uw smartphone, tablet, laptop en servers maken

Neemt u uw laptop mee op vakantie? Diefstal of waterschade liggen op de loer. Bij een crash, of een verloren laptop wilt u snel weer door kunnen. Met Back-up Online staan uw bestanden veilig in de onze datacenters. U maakt één keer een complete back-up. Daarna worden alleen de wijzigingen in de automatische dagelijkse back-up toegevoegd. Ook veilig bij Ransomware.

✔ Out-of-office en voicemail

Zorg voor een out-of-office en voicemailbericht waarmee uw klanten zich geholpen voelen. Met een vriendelijke aanhef/intro en afsluiter, concrete informatie over uw bereikbaarheid en de contactgegevens van collega’s die de klant verder kunnen helpen. Kijk hier voor uitleg over het instellen van uw voicemail op vaste en mobiele toestellen voor KPN. Kijk hier voor uitleg voor Vodafone.

✔ Doorschakelen instellen

In plaats van een voicemailbericht kunt u ook uw vaste telefoontoestel doorschakelen. Naar een collega die het overneemt, of naar uw mobiele telefoon. Roamingkosten voor het ontvangen van gesprekken zijn verleden tijd. U betaalt alleen de kosten voor het bellen naar het doorgeschakelde telefoonnummer. Kijk hier hoe het doorschakelen werkt voor KPN. Kijk hier (p. 3.3) voor uitleg voor Vodafone.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen