WAT ZIJN CLOUD SERVICES?

Cloud services zijn online diensten die overal en altijd toegankelijk zijn en het zakelijk gebruik van grote harde schijven en servers overbodig maken. Ontdek de mogelijkheden en voordelen van Cloud services voor uw bedrijf.

Wat zijn Cloud services?

Cloud services zijn online diensten die overal en altijd toegankelijk zijn. Een voorbeeld hiervan is webmail. Webmail is te bereiken via een mobiel, het internet of een e-mailprogramma. Hardware speelt hierbij een minder belangrijke rol dan in het verleden, want dezelfde gegevens zijn beschikbaar op iedere apparaat dat u gebruikt. Harde schijven en servers zijn hierdoor overbodig, want een internetverbinding volstaat.

Cloud steeds meer de standaard

Cloud services en het ‘werken in de cloud’ worden steeds meer de standaard. Organisaties die de voordelen van het werken met online diensten hebben ervaren, stappen voor nieuwe zakelijke applicaties steeds meer over naar Cloud services die overal toegankelijk zijn.

Bekijk de zakelijke Cloud diensten van KPN:
» KPN Cloud Zakelijk

Wat zijn de voordelen van Cloud services?

Cloud services kennen op zakelijk gebied een aantal voordelen:

Mobiliteit
Cloud services zijn overal toegankelijk, dus iedere ruimte met een internetverbinding wordt een werkplek. Dit verhoogt de flexibiliteit en onafhankelijkheid.

Prijs
De overstap van lokale hosting naar de cloud is qua kostenbesparing een logische stap: investeren in zware computers, een eigen server of software is niet meer noodzakelijk.

Veiligheid
Alle bedrijfsgegevens die u op een Cloud server plaatst worden ondergebracht in een beveiligd datacenter. De datacenters zijn 24/7 dedicated bezig met beveiliging en bieden daardoor optimale bescherming tegen hackers en virussen.

Beschikbaarheid
Een Cloud service draait op meerdere servers. Dus zelfs als er hardware defect raakt, kunt u gewoon altijd blijven doorwerken. Dit is een groot voordeel voor ondernemers die nu via één server toegang hebben tot de IT omgeving.

Onderhoud
Het handmatig bijhouden van updates en het vernieuwen van softwarelicenties is voor veel bedrijven een tijdrovend en kostbare bezigheid. Een Cloud service maakt gebruik van online software die automatisch wordt bijgewerkt vanuit de provider.

Maatwerk
Cloud services zijn schaalbaar en worden aangepast op de wensen en behoeftes van uw bedrijf. Ook als uw organisatie in de loop der jaren groeit of krimpt. In beide gevallen kunt u de Cloud services automatisch aanpassen aan de ontwikkelingen van uw bedrijf.

Huidige situatie en mogelijkheden van uw bedrijf?

BTC analyseert uw huidige situatie en adviseert over de Cloud mogelijkheden voor uw bedrijf.
» Meer informatie over Consultancy services van BTC

Wij nemen contact met u op
Alle contactgegevens

Interesse of vragen?

Bel met één van onze medewerkers:

088 – 411 00 11

Downloads

Clouddiensten

Download hier deze whitepaper.