Gemeente ’s-Hertogenbosch zet nieuwe toestellen sneller in dankzij BTC

Mobiel werken is al jaren de standaard binnen Gemeente ’s-Hertogenbosch. De mobiele toestellen worden dan ook veel gebruikt. Onlangs werd een groot deel van de smartphones vervangen. BTC verzorgde de uitlevering en instructie aan de eindgebruikers. Cheryl Luchmun, ICT-beheerder bij Gemeente ’s-Hertogenbosch, vertelt hoe de samenwerking met BTC ervoor zorgt dat nieuwe toestellen sneller worden ingezet.

Mobiel werken als standaard

“Onze collega’s moeten makkelijk mobiel kunnen werken”, vertelt Cheryl. “Daarom heeft bijna iedereen van onze 2000 medewerkers een smartphone. Dat is meestal een standaardmodel. Onze medewerkers kunnen tegen bijbetaling een alternatief model kiezen met een groter scherm, meer geheugen of in een ander kleurtje. Het kan fijner werken als je jouw toestel wat meer kunt afstemmen op je persoonlijke voorkeuren.”

“BTC functioneert als een verlengstuk van onze eigen organisatie.”

Beveiliging is belangrijk

Ongeveer iedere drie jaar worden de mobiele toestellen binnen de gemeente vervangen. Onlangs werd opnieuw gekozen voor de iPhone. “Naast gebruiksgemak is goede beveiliging heel belangrijk”, licht Cheryl toe. “Onze collega’s mogen het toestel namelijk ook privé gebruiken. Dat moet wel veilig gebeuren. De sterke beveiliging van de iPhone was daarom een belangrijke reden voor de keuze. Zakelijke en privégegevens zijn meteen sterk beveiligd.”

Snelle uitgifte van toestellen

BTC heeft in projectvorm de uitlevering van de nieuwe smartphones aan de gebruikers verzorgd. De toestellen werden op locatie door BTC uitgedeeld. “Dat was bij ons op het stadskantoor, maar ook op andere locaties voor mensen die minder mobiel zijn”, vertelt Cheryl. “BTC regelde alles. Dat is heel fijn, natuurlijk. Onze collega’s konden zo hun toestel sneller gebruiken. BTC functioneert als een verlengstuk van onze eigen organisatie.” Tijdens de uitlevering plaatsten ze samen met de gebruiker de juiste apps en instellingen op de smartphone. “Heel fijn, want op die manier verloopt het redelijk vlot, waarbij toch voldoende zorg en persoonlijke aandacht aan de gebruiker wordt gegeven.”, aldus Cheryl. BTC verzorgde ook het verwijderen van de gegevens van oude toestellen. Deze gegevens komen zo nooit op straat te liggen.

Eenvoudiger beheer

BTC heeft ook een bijdrage geleverd aan het eenvoudiger beheer van de toestellen. “We hebben nu een beheeroplossing waarmee we dit makkelijk zelf kunnen. Zo kunnen we updates en pincodebeveiliging verplichten voor onze collega’s. Verloren smartphones kunnen op afstand worden overgenomen en geblokkeerd. Onze collega’s werken veel veiliger, en onze data blijft binnenboord.”

Succesvolle samenwerking

De recente vervanging van de nieuwe toestellen verliep vlot en succesvol. Cheryl: “We werken al lang samen met BTC. Ze kennen onze organisatie en hoe we werken. Je merkt dat ze veel ervaring hebben op het gebied van dienstverlening. Daardoor gaan veel dingen min of meer als vanzelf. Ze nemen je gewoon alle werk uit handen, wat ons veel gemak oplevert. We kijken dan ook met een goed gevoel terug op dit traject.”

Meer informatie?
Neem contact op met één van onze specialisten

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen