BlackBerry

Met BlackBerry BES10 laat u uw BlackBerry, iOS en Android-toestellen en tablets (zowel persoonlijke als zakelijke) veilig beheren via één MDM-platform.

BlackBerry blijft toonaangevend met BES10

Door de toegenomen vraag naar mobiliteit van medewerkers wordt de noodzaak voor een passend mobiliteitsbeleid steeds belangrijker. In toenemende mate worden mobiele besturingssystemen blootgesteld aan dreiging van buitenaf.

De oorsprong van BlackBerry ligt bij het creëren van een betrouwbare beheeromgeving en een efficiënte gebruikerservaring. Ondanks dat de fabrikant de nadelen ondervindt van een teruglopend marktaandeel, biedt BlackBerry Enterprise Service (BES10) nog steeds ongeëvenaarde beheer- en gebruiksfunctionaliteiten. Daarnaast is BES10 uitermate geschikt in een kantooromgeving waar meerdere platformen gebruikt worden.

Het antwoord op multiplatform

Ondanks dat de discussie over het Bring Your Own Device beleid nog altijd niet beslecht is, kiezen veel organisaties voor standaardisatie op eenzelfde platform. Toch is een multidevice of mulitplatform-omgeving haast niet uit te sluiten. Vaak is een third party MDM-oplossing dan noodzakelijk. BES10 biedt multiplatform beheer aan, zodat ook niet-BlackBerry gebruikers kunnen worden beheerd via de BES-portal. BlackBerry brengt het beheer en gebruik van meerdere besturingssystemen binnen één IT-omgeving naar een next level.

Secure Work Space

Android- en iOS-gebruikers hebben middels BES10 op een veilige wijze toegang tot bedrijfsdata, zoals de agenda, e-mail, de intranetbrowser en documenten. Er hoeft geen separate VPN-verbinding opgezet te worden om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk.

Middels containering worden er twee werkomgevingen gecreëerd: één voor het gebruik van privéapplicaties en documenten en één voor de zakelijke omgeving. Bestaande BlackBerry gebruikers zullen deze dienst als “BlackBerry Balance” herkennen. Voor niet BES10-gebruikers is deze dienst als “Secure Work Space” beschikbaar. Hiermee is het onmogelijk om bedrijfsdata te kopiëren uit de zakelijke omgeving naar de privéomgeving. IT-beheerders kunnen op afstand de toestellen via dezelfde BES-console beheren om zodoende naar de meest recente policies of applicaties te upgraden.

Secure Work Space is ideaal voor organisaties waar ook BYOD-beleid wordt toegepast. Het grote voordeel is dat er geprofiteerd kan worden van out-of-the-box Enterprise Mobility Management (EMM)-functionaliteiten, zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in nieuwe hardware. Hierdoor zorgt BES10 niet alleen voor een hogere productiviteit van de medewerkers, maar ook voor een lagere en meer gespreide investering om flexibel werken beschikbaar te stellen.

Efficiënter werken

BlackBerry biedt ook een aantrekkelijke en efficiënte gebruikerservaring, waarbij de BlackBerry Hub centraal staat. De Hub biedt directe toegang tot de belangrijkste functies, zodat multitasken nog eenvoudiger wordt. Het is mogelijk om een directe preview te krijgen via BlackBerry Messenger (BBM) van de binnenkomende berichten, sms, e-mail of elke andere applicatie, terwijl men in de huidige applicatie blijft.

Het vernieuwde BBM maakt het nóg efficiënter om samen te werken, middels (video)chat, bellen, mail en Screen Share. De messenger-applicatie van BlackBerry is nu ook beschikbaar als download voor Android- en iOS-gebruikers, waardoor een grotere groep de voordelen van de messaging-app kan ervaren.

Bel met één van onze specialisten

 088 – 411 00 11

Bel met één van onze specialisten

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen