Apple presenteert iPhone 8, 8 Plus en de iPhone X

Afgelopen dinsdag 12 september is de keynote van Apple geweest. Niet alleen zagen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus het levenslicht; het tiende levensjaar van de iPhone kreeg symbolisch vorm met de iPhone X en zorgt voor een nieuwe designstandaard. Vanaf 15 september is de iPhone 8 te pre-orderen. De iPhone X is vanaf nu ook te reserveren. Geef uw voorkeur aan in het reserveringsformulier onderaan de pagina en we houden u op de hoogte.

iPhone 8 en de iPhone 8 Plus

Volledig glazen design

De iPhone 8 is er in twee formaten. De standaardvariant heeft een Retina-display van 4,7-inch; dat van de grotere iPhone 8 Plus meet 5,5 inch. Het 4,7-inch display heeft een resolutie van 1334 x 750 pixels. De Plus-variant heeft een full-HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Ook op dit vlak blijven ze onveranderd in vergelijking met hun voorgangers.

Wat direct in het oog valt is het volledig glazen design. Zowel de voor- als achterzijde is van zeer stevig en krasbestendig glas gemaakt. De rand is van stijlvol en duurzaam aluminium. Het toestel is water- en stofbestendig.

Vertrouwde homeknop

De iPhone 8 en 8 Plus hebben nog de vertrouwde homeknop, die tevens als vingerafdrukscanner fungeert. Door een snelle scan van de vinger van de gebruiker ontgrendelt het toestel. Naast gemak verbetert dit ook de beveiliging tegen ongewenst gebruik door derden.

Verbeterde camera’s

De iPhone 8 is uitgerust met een nóg geavanceerdere 12-megapixelcamera. De sensor is sneller en groter, zodat foto’s in alle omstandigheden scherp en gedetailleerd zijn. De iPhone 8 Plus heeft een dubbele camera op de achterzijde die niet alleen sneller scherp stelt, maar ook unieke effecten voor portretfoto’s mogelijk maakt door te manipuleren met de scherptediepte.

Sneller dan ooit

De nieuwe iPhones zijn voorzien van de A11 Bionic-chip. Apple claimt dat het de slimste en krachtigste chip in een smartphone ooit is. Hij is tot 70 procent sneller dan zijn voorganger – de A10 – en is tegelijkertijd een stuk energie-efficiënter.

Draadloos opladen

Voor het eerst in de iPhone-reeks zijn de nieuwe toestellen draadloos op te laden, op basis van de Qi-standaard. Deze wordt door vrijwel alle draadloze opladers en draadloos op te laden smartphones in de markt gebruikt. Verder presteren de accu’s vergelijkbaar met die van de iPhone 7 en 7 Plus. De snellaadfunctie laadt de accu in 30 minuten tot 50% op.

iPhone X

Één en al scherm

Met de iPhone X stapt Apple af van zijn traditionele iPhone-designs. Nagenoeg de volledige voorkant bestaat uit het Super Retina-display, dat maar liefst 5,8 inch meet. De resolutie is 2436 x 1125 pixels en biedt met 458 pixels per inch het scherpste iPhone-display ooit. Het gebruikt voor het eerst een OLED-display in plaats van een LCD-display en ondersteunt HDR, wat al met al een unieke kijkervaring oplevert.

Compact design

De iPhone X neemt afscheid van de vertrouwde homeknop op de voorzijde. Hierdoor ontstaat meer schermruimte, terwijl het toestel nog compact blijft. Het is bijvoorbeeld korter en smaller dan de iPhone 7 Plus en de nieuwe iPhone 8 Plus, die beide een 5,5-inch display hebben. De relatieve schermgrootte is maar liefst 80,9 procent, waar de iPhone 8 Plus op 67,4 procent zit.

Van Touch ID naar Face ID

Met het verdwijnen van de homeknop verdwijnt ook de vingerafdrukscanner. Hier heeft het toestel gezichtsherkenning voor teruggekregen. Gebruikers kunnen hun toestel snel en eenvoudig ontgrendelen door er eenvoudig naar te kijken.

Veelbelovende camera

Op cameragebied pakt de iPhone X eveneens uit. Hij is voorzien van twee 12-megapixelcamera’s op de achterzijde. Beide lenzen zijn voorzien van optische beeldstabilisatie. De iPhone X zou hiermee de eerste smartphone ter wereld zijn, ware het niet dat de Galaxy Note 8 van Samsung deze feature drie weken eerder presenteerde. Het resultaat is desalniettemin verbluffend en zal menig iPhone-fan versteld doen staan.

Indrukwekkende specificaties

Traditiegetrouw kunt u qua snelheid vertrouwen op de nieuwe iPhones. Zo ook dit keer. Onder de motorkap heeft Apple zijn nieuwe A11 Bionic-chip geplaatst, wat samen met 3 GB werkgeheugen razendsnelle prestaties belooft. Het opslaggeheugen is naar keuze 64 GB of 256 GB groot. De toestellen zijn verder stof- en waterdicht. Ook zijn de iPhone 8 en iPhone X de eerste iPhones die draadloos op te laden zijn volgens de Qi-standaard ‒ nagenoeg dé standaard voor draadloos op te laden smartphones.

Bel met één van onze specialisten

 088 – 411 00 11

Bel met één van onze specialisten

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen