Aandachtspunten bij het kiezen van een zakelijke tablet

De tablet combineert de draagbaarheid van een smartphone met de functionaliteiten van een laptop. Medewerkers profiteren van krachtige prestaties zonder dat zij daarvoor afhankelijk zijn van een vaste werkplek. De tablet past als zodanig perfect bij de mobiliteitstrend. Maar hoe kiest u de juiste tablet voor uw organisatie? Een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden.

Welk besturingssysteem past het beste bij de organisatie?

Welk besturingssysteem u kiest is afhankelijk van meerdere factoren. Zo moet de tablet passen in de bestaande IT-omgeving. Gebruikt uw organisatie een ecosysteem met Windows 10? Dan is het raadzaam een tablet te kiezen die hierbij aansluit. iOS is gebruiksvriendelijk en goed beveiligd, maar is enkel te gebruiken op iPads. Android is beschikbaar op een groot aantal devices van verschillende fabrikanten en kent daardoor een hoge updatefrequentie.

Voldoet het besturingssysteem aan mijn beveiligingswensen?

De toenemende cyberdreigingen en hacks hebben van beveiliging een van de meest besproken IT-onderwerpen gemaakt. De keuze voor de tablet zou dan ook voor een groot deel moeten draaien om de mate van beveiliging die u noodzakelijk acht. Apple’s iOS biedt de hoogste mate van standaardbeveiliging, maar beperkt deels de keuzevrijheid van de gebruiker om zijn device te personaliseren. Android biedt deze mogelijkheid wel, maar is standaard weer een stuk minder sterk beveiligd. Een Mobile Device Management (MDM) -oplossing is zeker aan te raden voor het veilig gebruiken van tablets.

Past de tablet bij de werkomgeving en werkzaamheden?

In industriële omgevingen zijn stof- en waterdichte tablets aan te raden. Bouwplaatsen en medische omgevingen gebruiken veelal modellen met een extra stevige behuizing om beschadiging tegen te gaan. Kantooromgevingen zullen in de meeste gevallen weer genoeg hebben aan meer reguliere uitvoeringen. Daarnaast moet er worden gekeken of de gewenste bedrijfsapplicaties samenwerken met het besturingssysteem van de tablet. Organisaties die veel documenten verwerken doen er goed aan te kiezen voor tablets met toetsenbordondersteuning.

Ondersteunt de tablet 4G-internet?

Doordat de tablet een belangrijke pijler is om mobiel werken te faciliteren, is supersnel internet belangrijk. Met 4G kunnen gebruikers probleemloos documenten downloaden, video’s streamen, videovergaderen en content delen. Daarnaast is 4G stabieler dan voorloper 3G en kan 4G worden ingezet als volwaardige back-up wanneer de vaste internetverbinding onverhoopt uitvalt. Zeker als de tablet ingezet wordt voor ERP-afhandelingen biedt een 4G-variant een belangrijke meerwaarde.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

088 411 00 11

Samenwerken met BTC?

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gegevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen